Telefoon & Whatsapp 06-36113000 info@mkuitvaart.nl

Werkwijze en kosten

Het overlijden van een dierbare heeft een grote impact op uw leven. Diverse emoties overheersen en u moet plotseling heel veel regelen. Uw verdriet kan ik niet wegnemen. Wel kan ik u steunen, helpen en ontzorgen bij het regelen van de uitvaart.

Wat moet ik doen?

Direct na het overlijden mag u de tijd nemen om stil te staan bij het definitieve afscheid. Mogelijk brengt u directe familie op de hoogte of heeft u een mooi moment van samenzijn voordat u de dokter belt. Deze eerste momenten richt u in zoals u zelf wilt. Wanneer het voor u goed voelt, belt u de huisarts en daarna de uitvaartbegeleider (06-36113000). U bent vrij in het kiezen van uw uitvaartbegeleider, ongeacht uw verzekering. 

Mijn werkwijze

Wanneer u mij belt omdat uw dierbare is overleden, kom ik op korte termijn bij u langs. Tijdens deze (vaak eerste) ontmoeting bespreken we de meest urgente onderdelen van de aanstaande uitvaart. Na dit eerste gesprek ontvangt u van mij binnen 24 uur een kostenraming voor uw wensen. 

Na de laatste verzorging start ik met de eerste regelingen voor het afscheid. In de dagen die volgen hebben we nauw contact om alles goed voor te bereiden voor de uitvaart. In deze periode neem ik u bij de hand in het proces en nemen we de tijd en ruimte voor het verwerken van het verlies. Om de juiste keuzes te maken in het afscheid is transparantie belangrijk. We bespreken naast uw wensen ook de kosten van de uitvaart. In sommige gevallen kunnen bepaalde kosten voorkomen worden of kunt u kiezen voor alternatieven. Ik heb geen enkel belang in de keuzes die u maakt. Het belangrijkste is dat u goed geïnformeerd de juiste keuzes kunt maken voor de overledene en voor u als nabestaande.

  Uw uitvaartwensen bespreken bij u thuis

  Praten over de eigen dood is iets dat voor veel mensen niet gemakkelijk of vanzelfsprekend is. Echter, zodra u weet dat uw leven of dat van uw dierbare op korte termijn eindigt, kan een goede voorbereiding van de uitvaart rust geven.

  Wilt u voorafgaand aan het overlijden kennismaken? Ik kom graag vrijblijvend bij u langs om samen met u naar uw wensen te kijken. Uw wensen kunnen we vastleggen in een wensenboekje, zodat uw nabestaanden weten wat u wenst voor uw uitvaart. Aan de hand van uw wensen kan ik ook een kostenraming maken. Maar wat als de wensen in de loop van de tijd veranderen? Ook geen probleem. Ik laat een boekje bij u achter waarin uzelf aantekening en notities kunt maken. 

  MK Uitvaartbegeleiding Werkwijze

  Op uw verzoek kan ik vlak voor een overlijden ook langskomen om het een en ander vast te leggen. Graag organiseer ik uw uitvaart zoals u dat zelf zou willen. Respect aan de overledene en zijn of haar uitvaartwens verwezenlijken, daar wil ik graag aan bijdragen met uiteraard ook ruimte in het afscheid voor degene die achterblijven.

  Een persoonlijke uitvaart

  Elk mens is uniek en elke uitvaart anders. Daarom is het belangrijk dat de uitvaart past bij de overledene. Een afscheid waar u en andere nabestaanden met een goed gevoel op terugkijken. Met mijn creativiteit vertaal ik uw wensen of die van uw dierbare in een originele en eigen uitvaart. Had uw dierbare een geliefd huisdier of een hobby die deel moet uitmaken van de uitvaart? Dan zoeken we een gepaste manier om dit te verwerken in het afscheid. Sprak uw dierbare Frysk, Duits of Engels? Dan kunnen we (een deel van) het afscheid plaats laten vinden in deze taal. 

  Uitvaartverzekering

  Uitvaartverzekeringen vindt u in twee typen: een kapitaalverzekering en een naturaverzekering. 

  Bij een kapitaalverzekering bent u verzekerd voor een bepaald bedrag dat uitgekeerd wordt aan de nabestaanden bij een overlijden. In overleg kan het bedrag ook rechtstreeks aan de uitvaartondernemer worden uitgekeerd. Het uitgekeerde bedrag kunt u naar wens besteden. U heeft dus vrije keuze in de uitvaart. De verzekeringsmaatschappij mag u hierin dus niets verplichten. Als u het wenst kan ik de verzekerde bedragen voor u vrijmaken door middel van een akte van cessie. Zo heeft u er geen omkijken naar en regel ik alles tot in de puntjes voor u.

  Een naturaverzekering wil zeggen dat u een pakket aan diensten verzekert. In uw polisblad vindt u voor welke diensten u verzekerd bent. Als de uitvaart wordt uitgevoerd door of in opdracht van de verzekeraar, dan worden alléén deze diensten vergoed. Heeft u wensen die afwijken van het pakket waarvoor u verzekerd bent, bijvoorbeeld een andere kist of rouwadvertenties, dan worden deze kosten afzonderlijk doorberekend. Als uitvaartverzorger help ik u met de afwikkeling van de uitvaartverzekering, ongeacht de variant die u heeft.

  Kosten

  Elke uitvaart is een individueel traject waarin we samen zoeken naar een passend en waardig afscheid. De uiteindelijke kosten voor de uitvaart hangen dus voornamelijk af van de wensen voor de uitvaart. Na het bespreken van de uitvaart ontvangt u van mij binnen 24 uur een kostenraming. In de kostenraming maak ik onderscheid tussen de vaste fee en de overige producten en diensten. 

  Naast de steun en begeleiding tijdens het organiseren van de uitvaart vallen de volgende diensten onder de fee:

  • Dag en nacht bereikbaar voor u.
  • Samen organiseren en plannen van de uitvaart.
  • Opstellen van een rouwkaart en/of familiebericht.
  • Begeleiding op de dag van de uitvaart.
  • Onderhoud van contact met derden.
  • Verzorging van alle wettelijke formaliteiten (aangifte overlijden, verlof voor crematie of begrafenis).
  • Contact met verzekeringsmaatschappij en afwikkeling van verzekering.
  • Dagelijkse controle van de opbaring.
  • Alle reiskosten binnen 50 km.

  Afhankelijk van de wensen en het type uitvaartverzekering kan het zijn dat u rekening moet houden met extra kosten, zoals:

  • Verzorging en opbaring;
  • Kist, mand of wade;
  • Rouwkaart en/of familiebericht;
  • Crematie- of begraafkosten;
  • Locatiehuur;
  • Catering;
  • Bloemen;
  • Vervoer;
  • Akte van overlijden;
  • Kosten asbestemming;
  • Overige kosten, zoals bijvoorbeeld fotograaf.

  MK Uitvaartverzorging

  Verlies en afscheid zijn onlosmakelijk met een mensenleven verbonden, maar niet altijd makkelijk te accepteren. Bij het overlijden van een dierbare komt dan ook veel kijken. Om u bij te staan als uitvaartbegeleider:

  • Ontzorg en help ik u om het laatste afscheid warm en persoonlijk te maken.
  • Stel ik persoonlijk contact voorop en nemen we de tijd.
  • Werk ik met hart en ziel.
  • Bied ik de mogelijkheid tot nazorg door u te helpen met financiële en administratieve afwikkeling.

  Met MK Uitvaarverzorging ben ik onder andere werkzaam in de regio’s Zwolle, Kampen en Dronten.

  Margriet Krook
  Gediplomeerd Uitvaartbegeleider

  Wat te doen bij overlijden?

  Na overlijden belt u eerst de arts!

  Daarna kunt u contact zoeken met mij, uw uitvaartbegeleider: Margriet Krook

   

  Ik ben al verzekerd. Kan ik de uitvaart door Margriet laten verzorgen?

  Ja, dat kan. Want ook als u niet of elders verzekerd bent, bent u altijd vrij uw eigen uitvaartondernemer te kiezen.

   

  Contactformulier

  9 + 1 =