Margriet Krook uitvaartbegeleiding

Een uitvaart waar je als naaste met een goed gevoel op terug kijkt

Persoonlijke begeleiding bij het afscheid van uw dierbare

in Zwolle en omgeving

Als ervaren, gediplomeerd en geregistreerd begrafenisondernemer begeleid en ontzorg ik, Margriet Krook, nabestaanden na het overlijden van hun dierbare.

Persoonlijke begeleiding bij afscheid in de zin van een zorgvuldige, originele en creatieve benadering van het vormgeven van een uniek afscheid; het gaat tegenwoordig verder dan traditionele uitvaartdiensten door (meer) aandacht te schenken aan de persoonlijke kenmerken en passies van de overledene. Deze benadering stelt nabestaanden in staat om een afscheid vorm te geven dat uniek is en het leven van de overledene weerspiegelt.

Een afscheid moet troost en inspiratie bieden aan degenen die achterblijven. Maar bovenal een afscheid waar met een goed gevoel op kan worden teruggekeken.

Met mijn rustige en respectvolle aanpak bied ik een gevoel van stabiliteit en overzicht in de hectische periode naar het afscheid toe. Met mijn menselijke benadering en laagdrempeligheid voel je je bij mij op je gemak.

Samen zorgen wij voor een blijvende herinnering aan een waardevol afscheid; een afscheid waar je met een goed gevoel op terug kijkt.

Een wens, een afscheid, een dierbare herinnering voor altijd.

Persoonlijk afscheid in Zwolle

Bel Margriet Krook Uitvaartverzorging
24/7 bereikbaar bij overlijden
op tel.
06 36 11 3000

Mijn achtergrond en opleiding

Mijn naam is Margriet Krook en ik ben geboren in het Friese Dokkum op 5 november 1967. Ik ben samen met 2 jongere broers opgegroeid op het platteland in het dorp Engwierum. Na een groot aantal jaren in de grafische industrie te hebben gewerkt, stapte ik in de commerciële wereld als sales- en communicatiemanager. In de avonduren volgde ik een studie voor bedrijfsleider, bedrijfsorganisaties en later volgde nog middle management. Voor de liefde verliet ik het Friese platteland en toog via Meppel naar Hasselt om mij vervolgens in 1998 te settelen in Zwolle (Stadshagen)

Daar worden mijn 3 kinderen geboren; Mariëlle (in liefdevolle herinnering), Iris (23) en Sander (21). Mariëlle overleed helaas kort na haar geboorte.

Nadat ik zelf in 2013 met kanker ben geconfronteerd en een heel traject naar herstel heb moeten afleggen, besloot ik de retailwereld te verlaten om meer voor mensen te kunnen betekenen bij een (naderend) afscheid. In 2017 startte ik met de opleiding en training bij een grote landelijke uitvaartonderneming, waar ik mijn diploma Uitvaartverzorgster heb behaald en als geregistreerd uitvaartbegeleider aan de slag kon. Daar heb ik veel ervaring mogen opdoen; ik heb vele families bijgestaan bij het afscheid van hun dierbare. Omdat ik tegen een muur van beperkingen in de organisatie aanliep, besloot ik in november 2020 mijn eigen uitvaartonderneming te starten, zodat ik meer tijd en aandacht voor de nabestaanden kon hebben.

 

Wat is belangrijk bij een afscheid

Een afscheid zoals je voor ogen had, helpt bij het verwerken van het verlies en het koesteren van de herinneringen aan de overledene. Ik help bij bij het afscheid door te ontzorgen en neem vele taken op me.

Bovendien heb je bij mij te maken met 1 aanspreekpunt, waarbij ik 24/7 klaarsta voor al je vragen.  

 

Een persoonlijk afscheid is niet meer weg te denken

Elk mens is uniek en elke uitvaart is anders. Daarom is het belangrijk dat de uitvaart past bij de overledene. Maar niet alleen bij de overledene; ook jij als nabestaande moet je kunnen vinden in de manier waarop er afscheid genomen gaat worden. Met mijn creativiteit vertaal ik samen met jou de wensen in een originele, respectvolle en (eigentijdse) uitvaart.

Margriet Krook Uitvaartbegeleiding  – lokale uitvaartverzorger in Zwolle

Als lokale uitvaartverzorger ken ik het gebied en de gebruiken in en rondom Zwolle als geen ander. Daardoor kan ik je goede adviezen geven over de mogelijkheden voor een passend afscheid.

Vanaf het moment van melding van overlijden tot de zorg na het afscheid ben ik betrokken bij de nabestaande(n). Je hebt één aanspreekpunt en daardoor zijn de lijntjes kort.

Daarnaast werk ik met andere lokale ondernemingen samen. Denk bijvoorbeeld aan een bloemist, rouwfotograaf of grafisch vormgever. En in vakantietijd zorg ik ervoor dat je wordt bijgestaan door een andere ondernemer, die net als ik, een passie heeft voor dit werk, en jou kan begeleiden.

Ook heb ik een groot netwerk opgebouwd in mijn werkgebied. Daardoor kan ik snel schakelen door het inzetten van de juiste mensen en -locaties. Als kleine ondernemer bereken ik geen overheadkosten door in de tarieven. Zo kan ik de kosten lager houden.

Maar het belangrijkste is dat je kiest voor een uitvaartondernemer die bij jou past! En dat hoeft niet de onderneming te zijn waarbij je verzekerd bent.

Het belangrijkste is dat jij later terug kunt kijken op een uitvaart naar wens van de overledene en zoals je het had gewild. Met aandacht, zorg en liefde maken wij er samen een persoonlijk afscheid van.

“Een oprechte liefdevolle vrouw”

Margriet gaf ons na het overlijden alle ruimte om het afscheid op onze eigen manier vorm te geven. Ze was er gewoon, stond ons bij in alle rust en kwam met mooie ideëen waarmee we het afscheid nog persoonlijker konden maken. We kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Fam. Janssen

Margriet is een oprechte, liefdevolle vrouw. Heel natuurlijk begeleidt en ondersteunt ze je in een van de moeilijkste tijden van je leven. Het overlijden van een dierbare een zo mooi mogelijk, liefdevoll en waardig afscheid geven. Daarnaast spreekt ze bijzonder mooi, met gevoel.

*Bedankt Margriet*

Marjan Fels

Wil je met mij kennis maken?

Bel of mail me gerust, dan maken we een afspraak en kom ik bij je  thuis. Dit gesprek is overigens geheel vrijblijvend en kosteloos.

Is iemand overleden en wil je dat ik de uitvaart begeleid.
Neem contact met mij op via tel: 06 36 11 3000
(24/7 bereikbaar)

Mijn werkgebied is Zwolle en omgeving, zoals: Hasselt, Zwartsluis, Dronten, Kampen, Ommen, Dalfsen, Oud- en Nieuwleusen 

Uitvaartbegeleiding bloemen