Margriet

Een crematie in Zwolle vindt plaats in Crematorium Kranenburg…

Wil je een crematie in Zwolle regelen of alvast een uitvaart voorbespreken? Dan kun je me bellen. Ik ben 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Persoonlijk contact, dus geen antwoordservice. Bij een overlijden is het niet altijd nodig dat ik meteen kom; we kunnen samen bespreken wanneer ik langs kan komen. Neem vooral de tijd om bij je dierbare overledene te zijn.

Crematie Zwolle: crematorium Kranenburg

Een crematie in Zwolle vindt plaats in Crematorium Kranenburg. Crematorium Kranenburg biedt een moderne aula met meer dan 150 zitplaatsen en ruimte voor  ca. 400 gasten, die ondanks de grootte een intieme sfeer uitstraalt. De aula is uitgerust met professionele licht- en geluidsinstallaties. Het crematorium beschikt over een algemene ontvangstruimte voor gasten en een familiekamer voor nabestaanden, waar je in alle rust kunt samenkomen en je kunt voorbereiden. De plechtigheid vindt plaats in overleg met de uitvaartverzorger.

Je bent natuurlijk ook vrij om een ander crematorium te kiezen als dat je voorkeur heeft. Wanneer je in Zwolle woont, hoeft dat dus niet te betekenen dat daar ook de crematie moet plaatsvinden. Ik ben er om je te begeleiden, ongeacht de locatie van de uitvaart.

Persoonlijke en liefdevolle begeleiding

Na een overlijden heb je contact met één vast aanspreekpunt. Met vele jaren ervaring ben ik een flexibele en ervaren uitvaartbegeleider, gevestigd in Zwolle, Overijssel. Naast Zwolle regel ik ook uitvaarten in omliggende plaatsen zoals Hasselt, Heino, Wijhe, Olst, Hattem, Kampen en Dronten.

Proces van de crematie in Zwolle

Crematies in Zwolle vinden plaats in Crematorium Kranenburg. Na de plechtigheid wordt de kist naar de crematieruimte gebracht. Je kunt de overledene begeleiden en soms bij de invoer aanwezig zijn (dit is niet altijd mogelijk). Op de kist wordt een vuurvast identiteitssteentje met een uniek nummer gelegd, waarna de crematie begint.

De crematie duurt ongeveer 1,5 uur en de oven bereikt een temperatuur van ca. 900 graden Celsius. Na de crematie wordt de as uit de oven gehaald. Soms blijft er edelmetaal achter van protheses of gebitten. Dit metaal wordt verzameld en de opbrengst gaat naar goede doelen.

Na de crematie

Na de crematie wordt de as zorgvuldig verzameld en samen met het identiteitssteentje in een eenvoudige urn gedaan. Deze urn (ook wel asbus genoemd) wordt hermetisch gesloten en naar de tijdelijke bewaarplaats in het crematorium gebracht. Volgens de wet moet de as minstens één maand in het crematorium bewaard blijven. Daarna mag de as de bestemming krijgen die je kiest.

Voor vragen en ondersteuning ben ik altijd bereikbaar, zodat je niet met vragen blijft zitten en een passend afscheid kunt verzorgen.

Foto crematorium Kranenburg

Voor het overlijden kennismaken?
Ik kom graag langs om samen je wensen te bespreken. Bel me op: Tel. 06 36 11 3000

“Ze was er gewoon”

Margriet gaf ons na het overlijden alle ruimte om het afscheid op onze eigen manier vorm te geven. Ze was er gewoon, stond ons bij in alle rust en kwam met mooie ideëen waarmee we het afscheid nog persoonlijker konden maken. We kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Fam. Janssen

Een uitvaart voorbespreken?

Maak een afspraak!

Je kunt me bereiken op tel. 06 36 11 3000 of stuur een e-mail naar info@mkuitvaart.nl
Je mag ook het contactformulier invullen op de contactpagina. Dan ik neem ik binnen 1 dag contact met je op.

Mijn werkgebied is Zwolle en omgeving; Hasselt, Zwartsluis, Dronten, Kampen, Ommen, Dalfsen, Oud- en Nieuwleusen

Uitvaartbegeleiding bloemen