Margriet

Je uitvaartwensen bespreken?
Een goede voorbereiding geeft duidelijkheid en rust

Maak je wensen bespreekbaar!

Hoe wil jij herinnerd worden?

Ontzorg nabestaanden door je uitvaartwensen vast te leggen

 

Praten over de eigen dood is iets dat voor veel mensen niet gemakkelijk of vanzelfsprekend is. Echter, zodra je weet dat jouw leven of dat van jouw dierbare op korte termijn eindigt, kan een goede voorbereiding van de uitvaart rust geven. 

Deze wensen kunnen wij vastleggen, zodat je de nabestaanden ontzorgt door zelf aan te geven hoe jij herinnerd wilt worden. Bovendien is het voor hen makkelijker om een mooi en passend afscheid te verzorgen als zij jouw wensen kennen.

Aan de hand van de wensen kan ik ook een kostenbegroting maken. Maar wat als de wensen in de loop van de tijd veranderen? Geen probleem! De wensen kan je te allen tijde aanpassen.

Graag organiseer ik jouw uitvaart zoals jij dat zelf zou willen. Respect aan de overledene en zijn of haar uitvaartwens verwezenlijken, daar wil ik graag aan bijdragen.

Wij komen samen meestal op (creatieve) ideeën, die een uitvaart persoonlijker maken, als ik bij je thuiskom en in je eigen woon- en leefomgeving in gesprek met je ga.

Heb je bijvoorbeeld mooie bloemen in je tuin? Dan kunnen de nabestaanden, eventueel  samen met de bloemist, bloemen uit de tuin plukken en hiervan een mooi bloemstuk maken. Wil je op de dag van de uitvaart de rouwstoet langs je (ouderlijk) huis laten rijden? Wil je een intiem afscheid of juist een groots afscheid op een andere (buiten) locatie? Zo zijn er vele mogelijkheden waar je over na kunt denken en vast kunt leggen. Maar natuurlijk ook wat je juist niet wilt.

Samen komen wij op ideeën die verder gaan dan het opbaren en het cremeren of begraven. Er is meer mogelijk dan je denkt.

Margriet Krook uitvaartbegeleiding

Voor het overlijden kennismaken?
Ik kom graag langs om samen je wensen te bespreken. Bel me op: Tel. 06 36 11 3000

Je uitvaart vastleggen

Het op papier zetten van je uitvaartwensen biedt talloze voordelen. Allereerst biedt het duidelijkheid voor je dierbaren, waardoor ze zich tijdens deze emotionele periode kunnen concentreren op het afscheid in plaats van te gissen naar jouw wensen. Bovendien zorgt het voor gemoedsrust, omdat je zelf bepaalt hoe je herdacht wilt worden.

Daarmee geef je de nabestaanden een houvast. Een ander voordeel van het vastleggen van juitvaartwensen is dat je zelf de controle hebt  over je eigen uitvaart; JIJ zet zelf de toon, hoe je herinnerd wilt worden.

Het kan ook financiële zekerheid bieden door het budget voor de uitvaart vast te leggen. Daarnaast vermindert het de kans op conflicten tussen familieleden over beslissingen en biedt het jou de mogelijkheid om persoonlijke details op te nemen die jouw leven weerspiegelen. Kortom, het vastleggen van uitvaartwensen is een waardevolle gift aan je naasten.

Mocht je je wensen voor de uitvaart eens door willen spreken, dan kom ik vrijblijvend bij je langs om kennis te maken. Goed afscheid nemen is belangrijk en ik kan samen met jou zoeken naar een passend en persoonlijk afscheid.

Hoe maak je een uitvaart persoonlijk?

Doe wat goed voelt: Het belangrijkste is dat de uitvaart een weerspiegeling is van de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Ik luister vooral goed naar mijn gevoel en help nabestaanden om keuzes te kunnen maken. 

Vaak kies ik een thema, wat bij de overledene past, wat als een gouden draad door het afscheid loopt. Bijvoorbeeld favoriete kleuren, hobbies, reizen o.d. 

Het is een unieke gelegenheid om afscheid te nemen en te herdenken, dus zorg ik samen met jou voor een authentiek en betekenisvol afscheid, waarin met respect afscheid wordt genomen.

“Ze was er gewoon”

Margriet gaf ons na het overlijden alle ruimte om het afscheid op onze eigen manier vorm te geven. Ze was er gewoon, stond ons bij in alle rust en kwam met mooie ideëen waarmee we het afscheid nog persoonlijker konden maken. We kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Fam. Janssen

Een uitvaart voorbespreken?

Maak een afspraak!

Je kunt me bereiken op tel. 06 36 11 3000 of stuur een e-mail naar info@mkuitvaart.nl
Je mag ook het contactformulier invullen op de contactpagina. Dan ik neem ik binnen 1 dag contact met je op.

Mijn werkgebied is Zwolle en omgeving; Hasselt, Zwartsluis, Dronten, Kampen, Ommen, Dalfsen, Oud- en Nieuwleusen

Uitvaartbegeleiding bloemen