Uitvaartbegeleiding bloemen

Een Chinese uitvaart is gebaseerd op eeuwenoude tradities en rituelen

Chinese uitvaart in Zwolle

Een Chinese uitvaart draait om respect voor voorouders, familie-eer en traditionele rituelen die helpen bij het omgaan met verlies. Ze is gebaseerd op eeuwenoude tradities en rituelen zoals het boeddhisme, taoïsme en confucianisme. Deze rituelen zijn bedoeld om respect te tonen aan de overledene en om de overgang naar het hiernamaals te vergemakkelijken.

Het begint vaak met het wassen en kleden van het lichaam door familieleden, een teken van liefde en respect. Daarna wordt het lichaam opgebaard, omringd door rituele objecten zoals wierook en bloemen.

De chrysant is een van de meest gebruikte bloemen bij Chinese uitvaarten. Het staat symbool voor rouw, verdriet en eerbetoon aan de overledene. Veelal wordt er gekozen voor felle kleuren met name veel geel en rood.

Wanneer de overledene in een apart kamertje opgebaard ligt, wordt er altijd eerst geklopt op de deur voordat je de kamer betreedt. Waarom?

  1. Respect voor de overledene: Het kloppen op de deur is een teken van respect en eerbied voor de overledene.
  2. Aankondiging van bezoek: In de Chinese traditie gelooft men dat wanneer je een kamer binnengaat waar een overledene ligt opgebaard, je eerst moet aankloppen om je aanwezigheid aan te kondigen. Dit voorkomt verstoring van de rust van de overledene en bereidt de geesten voor op de komst van de bezoekers.
  3. Respect voor de geestenwereld: Volgens Chinese overtuigingen blijft de geest van de overledene nog een tijdje rond na het overlijden. Door eerst te kloppen, laten nabestaanden zien dat ze de aanwezigheid van de overledene respecteren en dat ze de overgang van de ziel naar het hiernamaals eerbiedigen.
  4. Traditionele gewoonte: Het kloppen op de deur bij een overledene is een traditionele gewoonte die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Tijdens de uitvaartceremonie komen familie en vrienden samen om hun respect te tonen. Er worden traditionele rituelen uitgevoerd, zoals het verbranden van papieren replica’s van huizen en geld, die geloofd worden nuttig te zijn voor de overledene in het hiernamaals.

Na bovengenoemde rituelen volgt de crematie of begrafenis, afhankelijk van religieuze overtuigingen en lokale tradities. In Zwolle is er een specifieke Chinese begraafplaats die Chinese tradities respecteren en ondersteunen.

Rouwperiodes zijn belangrijk voor het steunen van familie en vrienden, waarbij herdenkingsdiensten op specifieke data kunnen plaatsvinden volgens de Chinese maankalender.

Margriet Krook uitvaarbegeleding regio Zwolle

Bel Margriet Krook Uitvaartbegeleiding 
24/7 bereikbaar bij een overlijden op:

Tel. 06-36 11 3000

“Je voelt de warmte en liefde voor haar vak”

Margriet is een geweldige vrouw. Ze is goed in haar werk, zeer rustig en mee denkend. Heeft alle tijd voor de mensen die ze begeleid. Wij hebben haar als zeer prettig ervaren. Je voelt bij haar de warmte en liefde voor haar vak. Je bent een schat met een prachtig hart. Margriet bedankt.

Ron en Jet Overink

Zeer goede begeleiding van haar gehad tijdens het voorbereiden van de crematie. En ook tijdens de crematie heeft ze haar werk serieus genomen en het tot een mooi einde begeleid. Echt een topper en zeer aan te bevelen als je iemand nodig hebt om een goede en mooie uitvaart te realiseren. Margriet, alsnog bedankt

Rosa Bouman-Schenginga

Meer dan alleen maar een uitvaart regelen

Meer dan alleen maar een uitvaart regelen

“Ik heb jouw werk onderschat” zegt Paul tijdens ons nazorggesprek. Twee weken geleden was de uitvaart van zijn vrouw en nu praten we over zijn en mijn werk. Paul is chirurg en ik ben uitvaartondernemer. Hij vertelt over de keren dat hij een patiënt verloor. “Dat...

Lees meer
Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

Je bent jong en nadenken over je eigen uitvaart voelt wat morbide. Maar uitvaartbegeleider Margriet Krook uit Zwolle legt uit waarom het ook op jeugdige leeftijd belangrijk is om je wensen op papier te zetten. “Als jij in een Teletubbie-pak begraven wil worden, noteer...

Lees meer
Gooi mij maar in de kliko…

Gooi mij maar in de kliko…

Rudy was slechts 40 jaar jong en barstte van de levenslust en plannen voor de toekomst. Zijn plotselinge overlijden, veroorzaakt door een tragisch ongeval in het huis dat hij met zijn nieuwe liefde aan het renoveren was, schokte iedereen die hem kende. Het was zijn...

Lees meer

Een uitvaart voor elk budget

Op zoek naar een uitvaartverzorger in Zwolle? Neem dan contact op via 06-36113000. Bij mij, Margriet Krook Uitvaartverzorging, vind je een uitvaart voor ieder budget, met een persoonlijke en betrokken begeleiding in deze moeilijke, hectische tijd. Naast Zwolle ben ik ook actief in de regio’s Wijhe, Dalfsen, Ommen, Dronten, Kampen, Zwartsluis en Hasselt.

Neem contact op met Margriet: 06 36 11 3000

Wil je je eigen uitvaartwensen met mij bespreken? Dat kan! Vrijblijvend kom ik langs.

Uitvaartbegeleiding bloemen

 

Uitvaart in Zwolle stapsgewijs geregeld

Na het overlijden van jouw dierbare moeten er allerlei zaken in gang worden gezet voor de uitvaart in Zwolle. De eerste stap is om de huisarts of dienstdoende arts te waarschuwen na het overlijden van jouw dierbare. Je licht daarna naaste familie in en controleert de uitvaartverzekering. Daarna bel je de uitvaartbegeleider, leg je het paspoort of ID-kaart klaar van de overledene en zoek je kleding uit voor jouw overleden dierbare. Je kunt Margriet Krook Uitvaartbegeleiding 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06-36113000. Heb je telefonisch contact opgenomen na een overlijden? Dan krijg je een intakegesprek en bespreken we alle wensen van de overledene, maar uiteraard ook jouw wensen omtrent de uitvaart in Zwolle. In dit gesprek komen onder andere de rouwkaart, de locatie, de kist en bloemen, het budget en de rouwadvertentie aan bod.

Persoonlijk en betrokken

Elk mens is uniek en verdient een passend afscheid. De wensen van de overledene en van jou zijn leidend voor de uitvaartverzorging in Zwolle. Misschien liggen alle wensen al vast voor de uitvaart in Zwolle en hoeven we alleen de details te bespreken. Misschien heeft de overledene niets kenbaar gemaakt over een laatste afscheid. In beide gevallen nemen we alles stap voor stap door: de muziekkeuze, bloemen, rouwkaart en alles eromheen. Met een creatieve twist maken we van de uitvaart een afscheid dat past bij jouw geliefde, maar ook bij jou als nabestaande.

Bijzondere wensen bij een uitvaart in Zwolle

Heb jij speciale wensen voor een uitvaart in Zwolle? Wil jij voor oma’s hondje een speciale rol in haar uitvaart? Heeft de overledene een speciale band met de lokale voetbalclub en moet dit deel van zijn leven terugkomen tijdens het afscheid? Wil jij zelf, als de tijd komt, begraven worden in een lijkwade in plaats van een kist? Bijzondere wensen hebben een plek in een uitvaart en geven het afscheid een persoonlijke touch. Heb je een bijzonder verzoek? Voor een uitvaartverzorging in Zwolle ga ik op zoek naar een mogelijkheid om jouw verzoek een plek te geven in de plechtigheid.

Uitvaart voor elk budget

Een uitvaart naar wens hoort bereikbaar te zijn voor elk budget. Een goedkope uitvaart in Zwolle is even stijlvol en even respectvol als een duurdere uitvaart. Om een uitvaart te regelen dat binnen jouw budget past, help ik jou om helder en overzichtelijk de mogelijkheden te bespreken, zodat jij inzicht hebt in de kosten. Zo organiseren we een betaalbare uitvaart in Zwolle naar wens.