Margriet

Elk mens is uniek en elke uitvaart is anders

Een afscheid waar je met een goed gevoel op terugkijkt

Neem de tijd om stil te staan bij het definitieve afscheid

 

Als iemand thuis is overleden, bel dan eerst de (huis)arts. Die stelt de oorzaak van het overlijden vast en geeft een verklaring van overlijden af. Nadat de arts is geweest bel je mij, Margriet Krook.

Leg alvast de kleding klaar die de overledene aan moet. Je mag altijd bij het verzorgen en/of kleden aanwezig zijn en meehelpen.

Neem de tijd om eventueel met naaste familie rustig samen te zijn bij de overledene.  Als je me belt bespreken we wat op dat moment nodig is en wanneer ik langs kom.

Het woord uitvaartbegeleider zegt het al… ik begeleid jullie persoonlijk bij het hele proces tot aan de uitvaart. Omdat je met 1 contactpersoon te maken hebt, zijn de lijntjes kort. En dat is fijn!

Je bent vrij in het kiezen van je uitvaartbegeleider, ongeacht de uitvaartverzekering.

Margriet Krook uitvaartbegeleiding

Bel Margriet Krook Uitvaartbegeleiding
24/7 bereikbaar bij overlijden
op: Tel. 06 36 11 3000

Opbaring

In ons eerste telefoongesprek na het overlijden zal ik vragen hoe je de opbaring wenst.

Er zijn namelijk verschillende manieren van opbaren:

  • In een uitvaartcentrum (24-uurs kamer of in een mortuarium)
  • Thuis: op een bed of in de kist

Bij bovenstaande opbaringen wordt gebruik gemaakt van een koelplaat die het lichaam koelt.

Er bestaat ook de mogelijkheid voor Thanatopraxie, ook wel lichte balseming genoemd. Het bloed in de aderen wordt vervangen door een conserveringsmiddel. Dit remt het ontbindingsproces af en is een vriendelijke manier van opbaren. Bijvoorbeeld wanneer jonge kinderen afscheid moeten nemen van hun vader of moeder.

De laatste verzorging

De laatste verzorging (ook wel ‘afleggen’ genoemd) vindt plaats na een overlijden. Uiteraard is het mogelijk om daarbij aanwezig zijn en mee te helpen met wassen en kleden. Indien gewenst, is ook cosmetische verzorging mogelijk.

 

Voorbereiding voor de uitvaart

In de dagen die volgen hebben we nauw contact om alles goed voor te bereiden voor de uitvaart. In deze periode neem ik je bij de hand in het proces en is er tijd en ruimte voor verdriet. Om de juiste keuzes te maken in het afscheid is transparantie belangrijk. We bespreken naast de wensen voor de uitvaart ook de kosten. In sommige gevallen kunnen bepaalde kosten voorkomen worden of kan er worden gekozen voor alternatieven. Ik heb daarbij geen enkel belang in de keuzes die u maakt. Het belangrijkste is dat jij goed geïnformeerd de juiste keuzes kunt maken voor de overledene en als nabestaande.

 

Tijd en ruimte voor verwerking

Omdat ik je ontzorg bij alles wat nodig is voor een uitvaart, is er tijd en ruimte voor verdriet en verwerking. Stap voor stap neem ik je mee in de keuzes die er gemaakt moeten worden voor het afscheid zelf.

 

Een warm en persoonlijk afscheid

Elk mens is uniek en elke uitvaart anders. Daarom is het belangrijk dat de uitvaart past bij de overledene. Een afscheid waar jij en alle andere nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken. Met mijn creativiteit vertaal ik jou wensen en die van je dierbare in een originele en eigentijdse uitvaart. Had de overledene een geliefd huisdier of een hobby die deel moet uitmaken van de uitvaart? Dan zoeken we een gepaste manier om dit te verwerken in het afscheid. Sprak de overledene Frysk, Duits of Engels? Dan kunnen we samen (een deel van) het afscheid in een van deze talen verzorgen.

“Precies zoals wij het voor ons zagen”

Margriet gaf ons na het overlijden alle ruimte om het afscheid op onze eigen manier vorm te geven. Ze was er gewoon, stond ons bij in alle rust en kwam met mooie ideëen waarmee we het afscheid nog persoonlijker konden maken. We kijken er met een heel goed gevoel op terug.

Fam. Janssen

Mag ik jullie begeleiden bij het afscheid?

Neem dan contact met me op Tel. 06 36 11 3000
(24/7 bereikbaar)

Ook als je de uitvaart van jezelf of een dierbare die op korte termijn komt te overlijden wilt voorbespreken, kom ik vrijblijvend langs voor adviezen en informatie.

Uitvaartbegeleiding bloemen