Rudy was slechts 40 jaar jong en barstte van de levenslust en plannen voor de toekomst. Zijn plotselinge overlijden, veroorzaakt door een tragisch ongeval in het huis dat hij met zijn nieuwe liefde aan het renoveren was, schokte iedereen die hem kende. Het was zijn droom om dit huis om te toveren tot een paleisje voor zijn vrouw en kinderen, maar het noodlot besliste anders.
In ons gesprek bij het uitzoeken van een kist, deelden de kinderen een veelgehoorde grap van hun vader: “Gooi mij maar in de kliko.” Geïnspireerd door deze opmerking besloten we Rudy’s kist te beschilderen in de kleuren van de kliko, waarbij zijn persoonlijkheid en zijn bijzondere relatie met de kinderen tot uiting kwamen. Tijdens het schilderen kwamen mooie herinneringen aan Rudy naar boven en maakte het verdriet plaats voor een glimlach.
Toen de kist klaar was drukten de kinderen hun handafdrukken in oranje verf op de kist. Oranje, de kleur van vreugde en warmte, en symbolisch de liefde die Rudy in hun jonge levens bracht.
Rudy’s vrouw en kinderen zullen hem enorm missen, maar zijn levenslust zal altijd in hun harten voortleven. Hoewel het huis getekend is door tragedie, koesteren zij ook de kostbare herinneringen die er plaatsvonden. Ze zijn vastberaden om Rudy’s droom voort te zetten en werken samen aan zijn droom: het opknappen van het huis tot hun woonpaleis.
Als uitvaartbegeleider ben ik dankbaar dat ik mocht helpen bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid dat recht deed aan Rudy, maar zeker ook aan zijn vrouw en kinderen en aan een ieder die hem heeft gekend.