Uitvaartbegeleiding bloemen

Een uitvaartverzorger in Zwolle die wensen vertaalt in een dierbare herinnering

 

Uitvaartverzorger in Zwolle en omgeving

 

Een uitvaart kan ook anders…

 

Ik geef je alle ruimte voor eigen ideeën want…….Er is zoveel meer mogelijk dan je misschien denkt. Als uitvaartverzorger in Zwolle  ondersteun ik je bij het vormgeven van een persoonlijk afscheid. Een uitvaart voorbereiden is een aaneenschakeling van keuzes maken. Keuzes, die we stap voor stap maken.

Een uitvaart is altijd maatwerk: bij mij staat voorop dat het gaat zoals jij het wilt en in de lijn van het leven de overledene is. Ik denk met je mee en draag ideeën aan. Wij hebben samen maar één belang en dat is om de uitvaart persoonlijk en uniek te maken.

Ik, Margriet Krook, ontzorg je volledig en regel daarbij alles tot in de puntjes voor de uitvaart. Ook draag ik (creatieve) ideeën aan, zodat de uitvaart een goede weerspiegeling vormt op het leven wat de overledene heeft geleefd.

Met ruim 6 jaar ervaring als uitvaartverzorger in Zwolle en wijde omgeving kan je breng ik rust en sta je op gepaste wijze bij.

 

Margriet Krook uitvaarbegeleding regio Zwolle

Bel Margriet Krook Uitvaartbegeleiding 
24/7 bereikbaar bij een overlijden op:

Tel. 06-36 11 3000

Sta even stil na een overlijden

Sta even stil na een overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Het is een moment van verdriet, maar ook van reflectie. Het is belangrijk om even stil te staan bij het leven van de overledene en bij de impact die hij of zij heeft gehad op jouw leven.

Waarom is het belangrijk om even stil te staan?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om even stil te staan na een overlijden. Ten eerste kan het je helpen om het verlies te verwerken. Door even stil te staan, kun je de overledene herdenken en je herinneringen aan hem of haar ophalen. Dit kan je helpen om het verlies te accepteren en verder te gaan met je leven.

Ten tweede kan het je helpen om de waarde van het leven te herkennen. Door even stil te staan bij het leven van de overledene, kun je je realiseren hoe kostbaar het leven is. Dit kan je helpen om je eigen leven meer te waarderen en er meer uit te halen.

Ten derde kan het je helpen om verbondenheid te voelen met anderen. Door even stil te staan bij het leven van de overledene, kun je je verbonden voelen met andere mensen die ook een dierbare hebben verloren. Dit kan je helpen om steun te vinden bij anderen en het verlies samen te verwerken.

Wees niet bang om je emoties te uiten

Als je even stilstaat na een overlijden, is het belangrijk om je emoties te uiten. Het is oké om te huilen, te lachen, boos te zijn of verdrietig te zijn. Het is belangrijk om je gevoelens te laten zien en ze te verwerken.

Je bent niet alleen

Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Er zijn veel mensen die een dierbare hebben verloren. Er zijn verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het verwerken van het verlies. Je kunt bijvoorbeeld contact opnemen met een uitvaartondernemer, een rouwtherapeut of een steungroep.

Direct na het overlijden mag je dus gerust de tijd nemen om stil te staan bij het definitieve afscheid. Mogelijk breng je de directe familie op de hoogte of heb je een mooi moment van samenzijn voordat de (huis)arts wordt gebeld. Deze eerste momenten richt je in zoals jezelf wilt. Wanneer het voor jou goed voelt, bel je de huisarts. Die stelt de oorzaak van het overlijden vast en geeft een verklaring van overlijden af. Pas wanneer de arts is geweest kun je mij, jullie uitvaartverzorger in Zwolle, Margriet Krook inschakelen (06-36 11 3000). 24/7 ben ik bereikbaar bij een overlijden.

Ook als de overledene elders is verzekerd, kan je mij bellen. 

“Je voelt de warmte en liefde voor haar vak”

Margriet is een geweldige vrouw. Ze is goed in haar werk, zeer rustig en mee denkend. Heeft alle tijd voor de mensen die ze begeleid. Wij hebben haar als zeer prettig ervaren. Je voelt bij haar de warmte en liefde voor haar vak. Je bent een schat met een prachtig hart. Margriet bedankt.

Ron en Jet Overink

Zeer goede begeleiding van haar gehad tijdens het voorbereiden van de crematie. En ook tijdens de crematie heeft ze haar werk serieus genomen en het tot een mooi einde begeleid. Echt een topper en zeer aan te bevelen als je iemand nodig hebt om een goede en mooie uitvaart te realiseren. Margriet, alsnog bedankt

Rosa Bouman-Schenginga

Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

Je bent jong en nadenken over je eigen uitvaart voelt wat morbide. Maar uitvaartbegeleider Margriet Krook uit Zwolle legt uit waarom het ook op jeugdige leeftijd belangrijk is om je wensen op papier te zetten. “Als jij in een Teletubbie-pak begraven wil worden, noteer...

Lees meer
Gooi mij maar in de kliko…

Gooi mij maar in de kliko…

Rudy was slechts 40 jaar jong en barstte van de levenslust en plannen voor de toekomst. Zijn plotselinge overlijden, veroorzaakt door een tragisch ongeval in het huis dat hij met zijn nieuwe liefde aan het renoveren was, schokte iedereen die hem kende. Het was zijn...

Lees meer
Ongewone keuzes? Tegenwoordig niet meer…

Ongewone keuzes? Tegenwoordig niet meer…

Terwijl ik geniet van mijn ontbijt in de warme ochtendzon op mijn vakantiebestemming, valt mijn oog op een ongewone aanblik in het zwembad: een meeuw dobberend in het heldere water. Het is een beeld dat me verbaast. Normaal gesproken verwacht je meeuwen op de...

Lees meer

Een uitvaart voor elk budget

Op zoek naar een uitvaartverzorger in Zwolle? Neem dan contact op via 06-36113000. Bij mij, Margriet Krook Uitvaartverzorging, vind je een uitvaart voor ieder budget, met een persoonlijke en betrokken begeleiding in deze moeilijke, hectische tijd. Naast Zwolle ben ik ook actief in de regio’s Wijhe, Dalfsen, Ommen, Dronten, Kampen, Zwartsluis en Hasselt.

Neem contact op met Margriet: 06 36 11 3000

Wil je je eigen uitvaartwensen met mij bespreken? Dat kan! Vrijblijvend kom ik langs.

Uitvaartbegeleiding bloemen

 

Uitvaart in Zwolle stapsgewijs geregeld

Na het overlijden van jouw dierbare moeten er allerlei zaken in gang worden gezet voor de uitvaart in Zwolle. De eerste stap is om de huisarts of dienstdoende arts te waarschuwen na het overlijden van jouw dierbare. Je licht daarna naaste familie in en controleert de uitvaartverzekering. Daarna bel je de uitvaartbegeleider, leg je het paspoort of ID-kaart klaar van de overledene en zoek je kleding uit voor jouw overleden dierbare. Je kunt Margriet Krook Uitvaartbegeleiding 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken op 06-36113000. Heb je telefonisch contact opgenomen na een overlijden? Dan krijg je een intakegesprek en bespreken we alle wensen van de overledene, maar uiteraard ook jouw wensen omtrent de uitvaart in Zwolle. In dit gesprek komen onder andere de rouwkaart, de locatie, de kist en bloemen, het budget en de rouwadvertentie aan bod.

Persoonlijk en betrokken

Elk mens is uniek en verdient een passend afscheid. De wensen van de overledene en van jou zijn leidend voor de uitvaartverzorging in Zwolle. Misschien liggen alle wensen al vast voor de uitvaart in Zwolle en hoeven we alleen de details te bespreken. Misschien heeft de overledene niets kenbaar gemaakt over een laatste afscheid. In beide gevallen nemen we alles stap voor stap door: de muziekkeuze, bloemen, rouwkaart en alles eromheen. Met een creatieve twist maken we van de uitvaart een afscheid dat past bij jouw geliefde, maar ook bij jou als nabestaande.

Bijzondere wensen bij een uitvaart in Zwolle

Heb jij speciale wensen voor een uitvaart in Zwolle? Wil jij voor oma’s hondje een speciale rol in haar uitvaart? Heeft de overledene een speciale band met de lokale voetbalclub en moet dit deel van zijn leven terugkomen tijdens het afscheid? Wil jij zelf, als de tijd komt, begraven worden in een lijkwade in plaats van een kist? Bijzondere wensen hebben een plek in een uitvaart en geven het afscheid een persoonlijke touch. Heb je een bijzonder verzoek? Voor een uitvaartverzorging in Zwolle ga ik op zoek naar een mogelijkheid om jouw verzoek een plek te geven in de plechtigheid.

Uitvaart voor elk budget

Een uitvaart naar wens hoort bereikbaar te zijn voor elk budget. Een goedkope uitvaart in Zwolle is even stijlvol en even respectvol als een duurdere uitvaart. Om een uitvaart te regelen dat binnen jouw budget past, help ik jou om helder en overzichtelijk de mogelijkheden te bespreken, zodat jij inzicht hebt in de kosten. Zo organiseren we een betaalbare uitvaart in Zwolle naar wens.