Kerst, een tijd van vreugde, samenzijn en liefde, kan voor velen een bitterzoete periode worden wanneer dierbaren ontbreken. De afwezigheid van geliefden werpt een schaduw over de schitterende lichten en feestelijke decoraties die de straten sieren. In plaats van hun warmte en lach te voelen, voelen we een leegte in ons hart.

De kerstboom, die jaarlijks vol glinsterende ornamenten hing, lijkt nu incompleet. De stoel waarin je dierbare altijd zat, is nu leeg en stil. De geur van hun favoriete gerechten vult niet langer de keuken. Kerstliederen, eens vol vreugde gezongen, brengen nu tranen in de ogen.

Maar te midden van deze duisternis kunnen we een lichtpuntje vinden. We kunnen de herinneringen aan onze dierbaren koesteren. We kunnen praten over de grappige verhalen en dierbare momenten die we deelden en een kaars aansteken ter ere van hun nagedachtenis. Kaarsen die ons verbinden met elkaar.

Kerst zonder dierbaren is inderdaad een uitdaging, maar ook herinnert het ons eraan hoe kostbaar de tijd met hen was. Het leert ons ook medeleven en begrip te tonen voor anderen die hetzelfde gemis voelen. Laten we samen troost vinden in elkaars gezelschap en in de wetenschap dat liefde en herinneringen de ware verlichting van deze feestelijke periode zijn.

Margriet Krook Uitvaartbegeleiding wenst u allen Fijne Feestdagen en veel geluk, liefde, maar bovenal een Gezond 2024.

Ook in 2024 kan ik u bijstaan in een moeilijke periode van afscheid. Wilt u meer informatie? Bel mij op 06-36113000.